cirkel cirkel

Werkwijze

HOE VERLOOPT EEN BEHANDELING?

cirkel cirkel cirkel

De eerste afspraak is een intakegesprek. Ik luister naar je verhaal. Je vertelt waarvoor je komt. Misschien weet je dat niet precies. Dan kun je vertellen waar je tegenaan loopt, waar je last van hebt, wat niet lukt in je leven, waar de pijn zit. Ik vraag je ook naar je geschiedenis, hoe je geworden bent zoals je bent. Zo krijg ik een groter plaatje van wie jij bent en wat jouw verhaal is.

Hoe kan haptotherapie je helpen?

Dan gaan we kijken hoe haptotherapie jou kan helpen. In de haptotherapie gaat het vaak over thema’s als grenzen en ruimte. Kun je een grens voelen? En kun je die grens aangeven? Kun je ruimte innemen en ruimte geven aan een ander? Neem je veel ruimte in of juist weinig? Hoe doe je dat, doe je dit vaker zo en wat maakt dat je dit jezelf zo aangeleerd hebt?

Aanraking

Voelen en ervaren zijn belangrijke onderdelen in de haptotherapie. Dit doen we als eerste in gesprek met elkaar. Vervolgens gaan we niet alleen praten over, maar werk ik ook met aanraking op de behandelbank en oefeningen in de ruimte. De therapie maakt je bewust van jouw manier van voelen, denken en doen. Je leert herkennen welke signalen je lijf jou geeft.